úterý 27. března 2012

Dalsi pruzkum mesta

Minuly tyden v pondeli jsem se vydala do mesta dobit si kredit na mobil. Naivne jsem si myslela, ze kdyz jsme puvodne koupili kredit 18.1., tak kdyz to o par dni protahnu a koupim si kredit az 22.2., o to se mi prodlouzi interval. Chyba. Ikdyz jsem si dalsi mesic zaplatila az od 22.2., 17.3. uz nebylo mozne volat a nic. Stejnym zpusobem to tu funguje i s mesicni jizdenkou na metro. Idealne kupovat zacatkem mesice, protoze to nefunguje stejnym zpusobem jako u nas. Vyhodou je, ze mesicni karta je prenosna, takze si ji na nejake vetsi pochuzky nebo jezdeni po meste pujcuju, protoze se na ni da jezdit samozrejme neomezene. Tentokrat mi ale opravdu prisla vhod:-)

Predtim jsem se jeste stavila v obchode Phantom s damskymi puncochaci, plavkami a jinym sortimentem, kde jsem to pred par dny vzdala se zaucovanim, vratila jsem vsechny materialy s tim, ze prodavacka proste ze me nebude:-) a stavila se k Davidovi zjistit informace ohledne Febe. Nahodou tam byl. (Ve svem bufetu nebo restauraci King David;-) Zjistila jsem, ze mu ta mrcha jeste porad dluzi a ze uz tam nebydli. Bohuzel nam uz vubec telefon nezveda takze to uz je asi pase:-( Vykliskat ji je malo.

Potom jsem se vydala prozkoumat dalsi cast Toronta, ktera by se dala pripadne projit. Ze zastavky metra Donlands jsem prestoupila na tramvaj, ktera me dovezla na Coxwell, odkud jsem to vzala pezky asi 20 minut k jezeru. Uz jak jsem vystoupila, tak byl citit studeny vzduch, ktery je hodne ovlivnen prave hodne chadnym jezerem. Na chvili jsem se zastavila ve Woodbine parku, kde jsem si dala par susenek s kremem z javoroveho syrupu:-) a potom jsem pokracovala dal k malemu poloosotrovu, na kterem je Ashbridge`s Bay Park a smerem na druhou stranu zacina promenada, kterou tvori dlouhy dreveny chodnik - The boardwalk. Puvodne jsem myslela, ze se projdu jen kousek, ale nakonec jsem dosla na uplny konec:-) Tentokrat jsem byla trosku lip pripravena na teplotni rozdil, takze s bundou mi bylo dobre.
Po molu se prochazela spousta lidi, po strane je i dalsi cesta, ktera je urcena pro kolisty, bruslare apod. Dokonce jsou tu i tenisove kurty, takze je videt, ze v teto casti Toronta travi mistni svuj volny cas.
O neco vys, soubezne s promenadou vede ulice Queen, od ktere usti casto primo nad promenadu male tiche ulice jak s malymi domecky, tak i s residencemi pro movitejsi obyvatelstvo. 
Ke konci promenady jsem natrefila na Balmy Beach Canoe Club, jehoz historie saha do zacatku minuleho stoleti.  http://www.balmybeachcanoe.com/AboutUs.aspx
Vsimla jsem si, ze podel plaze i primo na konci Boardwalku je vybeh pro psy. Myslim, ze psu tu neni zdaleka tolik, kolik je u nas, ale lidi tu maji pro psy povicero takovych vybehu, ktere jsou vzdy obklopene drevenymi ohradami. 
Tady se urcite s Mildou jeste vydame, myslim, ze to bude hodne fotogenicke:-)






Puvodne jsem mela namireno k Mildovi do prace, ze to zpatky vezmem spolu. Nejak jsem to ale nestihala a nakonec jsem jeste zajela zase kamsi dopr... Nejak me asi bavi zajizdet neznamo kam:-) Misto toho, abych vystoupila v centru a vydala se na nejblizsi zastavku metra, nejak jsem to zase prejela kamsi mimo. Uz byla tma, naskocila jsem na zpatky jedouci tramvaj, pak jsem ale vystoupila na ulici a vubec jsem nemela predstavu, kam se vydat, protoze ulice tu jsou nekolikakilometrove, takze bych taky mohla jit pekne dlouho nez bych nekam dosla. Poradili mi, kam se vydat na autobus, kterym jsem konecne dojela k metru a odtamtud s hodinovym zpozdenim dorazila domu. Milda si toho dne zrovna zapomnel klice, takze na me cekal celkem vklidu:-) venku pred domem. Stihla jsem ho totiz jeste, kdyz byl v praci, tak jsme spolu mluvili, takze asi tusil, ze jsem zakufrovala:-)
Potom jesm se tomu uz ale jen smala:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat