úterý 7. srpna 2012

Canada day

Tedy jako spisovatel bych si nevydelala ani na suchej chleba. Proste pokud nejsem naladena, nic nenapisu. To je teda ostuda...:-)
Takze k veci. Vzdy 1. cervence oslavuje Kanada svuj narodni svatek Canada day. Pokud svatek vyjde na vikend, maji Kanadani v pondeli volno a jeste k tomu placene. Budiz jim to pricteno k dobru;-) Ovsem ja mela volno neplacene, protoze jsem v praci nebyla jeste 30 dni!!! Fuj!! Hanba!!!;-)
Svatek tedy vysel na nedeli a my jsme se brzo rano prinutili vstat a dopravit se na Fort Calgary, kde se podle vseho mela podavat snidane (palacinky se sirupem) zdarma.
Pro nas to samozrejme ma velky vyznam, jednak setrime:-) a taky nevim, jak kdo, ale ja si proste na palacinkach uzjidim a jeste k tomu s javorovym sirupem; proste hodlam se tu po dobu sveho pobytu upalacinkovat:-)


Jak jsme tedy pocitali, prisli jsme zavcas, ale presto k nasemu prekvapeni zrejme setri cele Calgary, protoze fronta tam byla teda slusna. Nicmene slo to pomerne rychle a na nas se dostalo, zabrzdili to asi po nekolika tisicich obslouzenych zajemcu. Ale abych to uvedla na pravou miru, je to tu proste tradice, podavat snidani zdarma a nedeje se to jen na tento svatek. K tomu ale zase priste. 
Nez jsme se postavili do fronty, vzali jsme si na informacich vlajecky a odznacky s vlajkou Kanady, abysme mohli spolu s Kanadany volat "Slava, at zije Kanada!!!!;-)
Kdyz jsme se konecne probojovali k hlavnimu stanu, slyseli jsme, jak z podia vyhrava hymna a Kanadani ji nekolikrat po sobe porad dokola za velkeho ohlasu prihlizejicich zpivali. Moc pekne;-)


Potom jsme se sli podivat na nejake stare veterany, co se tam vystavovali a krome nejakych domacich kralicku, kteri skakali pres prekazky v takove ohradce tam uz nic k videni nebylo. Tak jsme se presunuli do mesta, kde jsme videli par poulicnich zpevaku, nejake stanky a na namesti Olympic plaza, coz jsem zprvu ani moc jako namesti nechapala, nejak jsem mela pocit, ze v Calgary namesti nemaji. Tak tedy tam jsme se brouzdali ve vode a pozorovali nektere silene Calgarany provolavajici Kanade slavu.


Potom jsme se presunuli na Prince`s island, kde bylo nekolik zajimavych atrakci. Treba tam byli Inove a u jejich stanku bylo mozno nechat si na hlavu uvazat turban. Tak jsem si ho nechala vytvorit. Slusive:-) Dal tam byly vselijake stanky s rucne vyrabenymi predmety, oblecenim a sperky. Taky jsme se zastavili u jednoho ze stanku, kde nam podle prani naaranzovali satek na hlave po arabsku. V tom se tedy zase lip vyjimal Milda. Takze docela prijemne straveny den.


V tento den jsme se meli opet stehovat k Maureen, protoze vic nez dva tydny jsme hlidali dum nasi kamaradce Kim a starali se ji o kocky. Kim se mela vracet z dovolene z Ceska, tak jsme ji sli ocekavat k ni domu. Kocky, o ktere jsme se starali, to by byla ovsem kapitola sama pro sebe. Kocour Max, ktery je spis takovy plassi, byl celkem snesitelny, jen ta Bella nam davala zabrat. Poradne jsme se ani nemohli najist, protoze mela neustale potrebu strkat hlavu do talire, takze jsme hodne casu stravili tim, jak ji odehnat. Chodila s nami i na zachod a kdybysme si nezavirali do pokoje, kde jsme spali, skakali by nam nad hlavou na okno. Kocky jsme tedy tak nejak zvladli a uz jsme se tesili za Maureen a jejiho zlateho Mr. Magoo.

Žádné komentáře:

Okomentovat