středa 16. května 2012

Hamilton, CN Tower, Niagara a jine

Udalosti nabraly rychle tempo a ja nemela ani cas psat. Nejdriv se se mnou rozloucili v call centru, coz bylo jasne, ze k tomu driv nebo pozdeji stejne dojde, at uz z me strany nebo z jejich. Byvala bych tam jeste nejakej tyden vydrzela, ale protoze jsem nebyla pro ne prinosem, slusne a potichu mi dali padaka:-D Ale tak za necele tri tydny jsem nejake penize utrzila a nebylo to uplne spatne, takze hlavni ucel byl splnen:-)
Ovsem prace u Mildy taky zacala nabirat jiny rozmer. Naplanoval si odchod, protoze uz to nemohl dal vystat, ale nakonec ho uskutecnil driv nez mel v planu. Ale muze si zato borec - jeho "zamestnavatel" sam.
Takze najednou bylo dost casu a zacali jsme ve volnych dnech prohlizet Toronto. Jednoho dne v patek jsme vyrazili do mesta vyridit listky na autobus na Niagarske vodopady. Mezitim jsme se dostali na Dundas square, kde to docela zilo. Lidi sedeli na dlazbe a pokurovali marihuanu. Na okraji toho shluku postavali policajti a prihlizeli. Kourilo se o sto sest a docela jsme koukali. Zjistili jsme, ze to bylo nejake shromazdeni pred oficialnim dnem, kdy je v Kanade a zrejme i ve Statech povoleno legalne kourit marihuanu. Tak jsme i rikali, ze to je fakt sranda. Kdyby mel clovek v ruce plechovku piva, bude platit pokutu asi 200 dolaru, ale tohle se muze?? Zvlastni to zeme:-D


Koupit listky na autobus se nezdarilo, protoze cena oproti nakupu pres internet byla mnohem vyssi. Pres internet jsme je nekoupili, protoze proste nakupovat timto stylem muze byt docela problem pro nas, drzitele evropske karty. Tak jsme to nechali byt a vyrazili na fakultu umeni, kterou nam k prohlidnuti doporucili nasi rusti kamaradi, oba vystudovani architekti. Samotna budova je docela zajimava, jako jedna z mala v Torontu. Je to takova cernobila krabice stojici na barevnych nohach. Interier je taky zajimavy, jsou tam vselijake vytvory studentu a steny jsou natreny vyraznymi barvami. Takze docela napadite.



 

Vikend v Hamiltonu
Hned druhy den jsme meli naplanovanou navstevu u Jany, ktera zije v Kanade uz pres 40 let, je to byvala spoluzacka Mildovych rodicu. Vyzvedla nas na konecne metra na Kippling a vzala nas do sveho bydliste v Hamiltonu. Hamilton je dalsi velke mesto v tesne blizkosti Toronta, asi 80 km. Samotne mesto je velmi prumyslove, ale my se zamerili spise na jeho okoli. Vyhodou bylo, ze nas Jana vzala k ruznym vodopadum, kterych je v okoli tohoto mesta spousty. Bez auta by bylo skoro nemozne se k nim dostat. Takze takova mala rozcvicka pred Niagarami. Byl to moc prijemny vikend, Jana nas u sebe pohostila, postarala se o nas. Snad ji to budeme nekdy moct oplatit.




Niagarske vodopady a okoli
Ve stredu 25.4. jsme vyrazili smer Niagara. Naplanovali jsme si vylet na tri dny, coz nakonec vyslo akorat. Prvni den byo uplne krasne, slunecno a teplo, takze jsme se zamerili ciste na vodopady. Vsechno jsme si prosli a nafotili a vyrazili na Maid of the Mist, kratka plavba lodi az k vodopadum. Vsichni cestujici dostavaji plastenky, protoze lod potom zajede uplne k vodopadum, takze jinak bysme byli uplne durch:-) Urcite to stalo zato!! Vodopady ze strany USA jsou spise clenite a vodopady na Kanadske strane tvori takovou podkovu. Z vrchu se pak odpoledne udelala krasna duha, takze pocasi vyslo uplne idealne. Jeste jsme se vydali na Skylon Tower, coz je rrozhledna neco ve stylu Torontskeho CN Toweru. Videt vodopady z vysky bylo taky dobre. Let helikopterou nad vodopady jsme si ale z financnich duvodu nedoprali. Vecer jsme jeste museli samozrejme pockat na osvetlene vodopady. Dost se ochladilo a byli jsme opravdu radi, ze nam vyslo pocasi, protoze i tak jsem docela mrzla. Takze Milda nafotil i nocni verzi vcetne barevnych kycovek:-)
Druhy den jsme se vydali na takovy trek, ktery nam doporucil Patrick, majitel hostelu. O hostelu bych se taky rada zminila. Hostel byl asi deset minut chuze od vodopadu, takze dobra poloha. Byl rodinneho typu, majitele Patrick a Shelley ho vybudvali spis za pomoci prispevku a prrace hotelovych hostu. Delaji to moc radi, je to pise jejich konicek. Hostel je moc prijemny, kdyz jsme prijeli, bylo tam pomerne dost Nemcu, kteri prijeli na WH jako my a usadili se u Patricka, ktery jim dohodil praci bud primo u nej v hostelu nebo si nasli praci v okoli. Mimochodem, aniz jsme o tom dopredu vedeli, hostel je uveden v Lonely Planet jako jeden z Top ten. V sezone je mesto urcite dobra volba pro ucastniky programu working holiday, protoze je to misto s velkymi pracovnimi prilzeitostmi. Sice samotne mesto je plne vselijakych desivych atrakci pro turisty spise americkeho puvodu, spousta domu hruzy a ruznych muzei rekordu, kasin, apod. Vypada to silene, ale tak je to proste tovarna na penize.
Na trek jsme se vydali na doporuceni Patricka taxikem spolu s Australankou a Holandanem. Cilem byly hlavne Whirpools, coz byl usek reky Niagary, ktera v tomto miste dosahuje neuveritelne hloubky a je tam spousta silnych spodnich proudu, ktere vytvareji efekt vodnich viru.
Byl to prijemny trek, akorat jsem tam samozrejme uklouzla na kameni a docela si pochroumala nohu. Noha boli jeste ted, ale hlavne ze neni zlomena.
Treti den jsme se vydali na Dufferin Islands, male ostruvky plne ruznych druhu ptaku atd. Zacali jsme je tam krmit a Milda se rozhodl pro dobrovolnou sebevrazdu. Bylo jich strasne moc, kaceny a drzi racci. Stacilo neco vytahnout a uz se jich nedalo zbavit. Takze jsem Mildu fotila v akci krmeni, on byl v totalnim oblezeni a kdyz jsem odlozila fotak, nejakej letici parchant mu stacil posrat hledacek. Ostruvky jsou zname tim, ze se tam vyskytuje velke mnozstvi druhu ptaku, coz je pro ornitology pastva. Taky jsme jich tam nekoik pozorovali, krasne zbarveni. Potom jsme se jesta zasli podivat do Kasina. Vylet se nam moc libil, po Torontu docela osvezeni.



CN Tower
Ve zbyvajich dnech nas cekal CN Tower, ktery nam porad tak nejak unikal. Takze jsme ho konecne absolvovali. Vyhled je to docela slusny, bohuzel otevrena venkovni cast je zadratovana hustou dratenou siti, takze pro foceni celkem nemozne. Z hlavni casti CN Toweru se da vyjet jeste na o 100 metru vyssi misto, the Pod. Tam je vyhled nejlepsi. Na CN Toweru jsme stravili temer tri hodiny. Museli jsme samozrejme pockat na setmeni kvuli foceni:-) Ale pravda je, ze nocni fotky vypadaji nejlip a osvetlene mesto je snad i hezci nez za bileho dne. Takze mame splneno.
Na dalsi den jsme jeste meli v planu navstevu torontskych ostrovu. To uz jsme ale bohuzel nezvladli. Tak snad priste...


Žádné komentáře:

Okomentovat